Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

Na słodko Deser Impreza Przyjęcie Ciasto Urodziny Cukier puder

Blogerka poleca

Warstwowe ciasto bez pieczenia

Pyszny, lekki deser w postaci warstwowego ciasta, którego ukoronowaniem są sezonowe owoce na pewno przypadnie Wam do gustu. Jest nie tylko pyszne, ale także niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Poradzą sobie z nim nawet zupełnie początkujący w temacie wypieków.

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

Na słodko Deser Impreza Przyjęcie Ciasto Urodziny Cukier puder

Składniki

Krem

  • 400 g serka mascarpone
  • 200 g chałwy waniliowej
  • 100 g gęstego jogurtu np. skyru
  • 50 g cukru pudru Cukier Królewski

Dodatkowo

  • Około 300 g herbatników kakaowych
  • Maliny lub inne owoce do dekoracji
  • Cukier puder w młynku Cukier Królewski

Przygotowanie

1

krok

Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, chałwą i jogurtem.

2

krok

Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Następnie układać warstwy herbatników przekładane kremem. *Uwaga: Jeśli chcemy, aby ciasto było gotowe do spożycia od razu herbatniki warto uprzednio zamoczyć w wodzie z cytryną lub mleku, ale nie jest to konieczne. Jeśli gotowe ciasto odstawimy na kilka godzin ciasteczka zmiękną.

3

krok

Wyjąć ciasto z blaszki, odwracając je “do góry nogami” na deskę. Zdjąć folię spożywczą. Na wierzchu ułożyć maliny, oprószyć cukrem pudrem w młynku.

Składniki

Krem

  • 400 g serka mascarpone
  • 200 g chałwy waniliowej
  • 100 g gęstego jogurtu np. skyru
  • 50 g cukru pudru Cukier Królewski

Dodatkowo

  • Około 300 g herbatników kakaowych
  • Maliny lub inne owoce do dekoracji
  • Cukier puder w młynku Cukier Królewski

Smacznego !

Opublikowano 07.04.2021

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Sernikowa tarta dyniowa pod bezową pianką

Crumble jabłkowo-gruszkowe

Markizy z amaretto i pomarańczą

Dyniowe ciasteczka z orzechami, rodzynkami i żurawiną