Blogerka poleca
Mini serniczki
Te urocze cudeńka przygotuje w swojej kuchni nawet największy kulinarny laik. Wystarczy pokruszyć ciasteczka, wymieszać masę, i wszystko wstawić do lodówki - a ta zrobi swoje :-)
Czas przygotowania:
powyżej 45 minut
Stopień trudności:
Średnie
Składniki
- około 300 g ciasteczek owsianych
- 400 g serka twarogowego (z kubełka)
- 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
- 1 łyżeczka żelatyny
- 30 ml gorącej wody
- około 50 g migdałów w płatkach
- cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji
Przygotowanie
1
krok
Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.

2
krok
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Serek twarogowy mieszamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niego wystudzoną żelatynę, mieszamy.

3
krok
Przygotowaną masę serową wykładamy do kokilek z przygotowanym, ciasteczkowym spodem. Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.

4
krok
Na suchej patelni prażymy migdały w płatkach. Posypujemy nimi stężałe serniczki, wierzch dekorujemy cukrem pudrem w młynku.

Składniki
- około 300 g ciasteczek owsianych
- 400 g serka twarogowego (z kubełka)
- 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
- 1 łyżeczka żelatyny
- 30 ml gorącej wody
- około 50 g migdałów w płatkach
- cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji
Smacznego !
Monkey Bread - Małpi Chlebek
Kompoty owocowe
Zapiekane jabłka pod kruszonką
Cynamonowe grzanki z twarożkiem i karmelizowanymi bananami