Powrót do listy

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

easy

Tagi:

For children afternoon snack Sweet Flour Butter Cinnamon

Blogger recommendation

Zapiekane jabłka pod kruszonką

Jabłka z cynamonem to idealne połączenie, które na pewno skusi niejedno podniebienie. A kiedy dodamy do nich słodką, kruchą kruszonkę to prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie im się oprzeć. Przepis na ten deser jest bardzo praktyczny, ponieważ zawiera niewielka ilość składników i bardzo szybko się go przygotowuje. Warto zaserwować go z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

easy

filter by tags :

For children afternoon snack Sweet Flour Butter Cinnamon

Ingredients

Kruszonka:

  • 100 g mąki krupczatki
  • 100 g schłodzonego masła
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu

Preparation

1

step

Jabłka obrać, pokroić w dość grubą kostkę.

2

step

Do miski dodać mąkę krupczatkę, pokrojone w kostkę masło oraz cukier. Rozetrzeć w palcach tak, aby powstała kruszonka.

3

step

Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać cynamonem. Wierzch obficie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec około 30 minut. Podawać na ciepło, np. z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.

Ingredients

Kruszonka:

  • 100 g mąki krupczatki
  • 100 g schłodzonego masła
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu

Enjoy !

Published on 05/03/2020

Print the recipe

Similar recipes

Babka z różowym lukrem

Rustykalne, pełnoziarniste galette z nektarynkami

Kremowe piwo z Hogsmeade

Mini serniczki