Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Składniki:

  • 300 g świeżych truskawek
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 100 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 40 g żelatyny
  • 80 ml gorącej wody
  • Opcjonalnie: maliny do dekoracji

Przygotowanie:

KROK 1

Truskawki odszypułkować. Kilka odłożyć do dekoracji. Do pozostałych dodać do nich cukier puder. Zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem na jednolitą masę.

KROK 2

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jogurt wymieszać z musem z truskawek i rozpuszczoną żelatyną.

KROK 3

Masę truskawkową Przełożyć do kokilek. Schłodzić przez około 3 godziny, aż całkowicie stężeje.

KROK 4

Wyjąć deserki z kokilek (kokilki najlepiej ogrzać w gorącej wodzie, aby łatwo dało się wyjąć z nich masę). Wierzch deserków udekorować cząstkami truskawek i ewentualnie malinami.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl