Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Blogerka poleca

Pobierz przepis

Owoce zapiekane pod zabajone

Czas wykonania Czas wykonania 20 min
Stopiń trudności Stopień trudności Łatwy
Ocena Ocena
Drodzy Mężczyźni, przepis na owoce pod kołderką zabajone jest zupełnie prosty! Nie zajmie dużo czasu, składniki znajdziecie z łatwością, a przyrządzenie nie będzie wymagać wielkich umiejętności. Przede wszystkim to lekki i pyszny deser, w sam raz do podania na Dzień Kobiet!

Składniki

  • 3 żółtka

    3 żółtka

  • 2 łyżki cukru drobnego Cukier Królewski

    2 łyżki cukru drobnego Cukier Królewski

  • 250 g owoców: maliny, borówki, truskawki

    250 g owoców: maliny, borówki, truskawki

Przygotowanie

Krok 1
Przygotuj składniki. Umyj owoce i jajka. Rozgrzej piekarnik do 200°C, włącz funkcję grill.
Krok 2
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą, jasną masę - wspomóż się mikserem.
Krok 3
Na dnie kokilek ułóż owoce. Wierzch owoców polej utartymi żółtkami z cukrem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut. Obserwuj deser podczas pieczenia - wierzch powinien być lekko zarumieniony. Podawaj od razu.